Etusivu » Käyttöehdot ja tietosuojaseloste

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste

 

Käyttöehdot

Etulainaa.fi on maksuton palvelu, joka auttaa lainan ja rahoituksen haussa. Toimimme yhteistyössä Oy Salus Group Ab:n ja Eone Oy:n kanssa ja markkinoimme Oy Salus Group Ab:n ja Eone Oy:n luvanvaraisia lainanvälityspalveluita.

Etulainaa.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Oy Salus Group Ab:n ja Eone Oy:n luvalla.

 

1 Tausta

Summarum Media Oy ylläpitää lainahakemusliidejä yhteistyökumppaneina toimiville luotonvälittäjille (Oy Salus Group Ab ja Eone Oy) välittävää Etulainaa.fi-palvelua (Palvelu). Summarum Media Oy ei välitä lainatuotteita, vaan se toimittaa lainahakemusliidejä yhteistyökumppaneilleen.

Summarum Media Oy ei itse tarjoa lainatuotteita tai tee niitä koskevaa myöntämispäätöstä, eikä välitä lainatuotteita, vaan vastaanottaa lainahakemuksen ja mahdollisesti lähettää lainahakemusliidin yhteistyökumppaneille. Yhteistyökumppanit ovat itse suoraan yhteydessä Lainanhakijaan ja Lainanhakija voi neuvotella ja tehdä lainaa koskevan lainasopimuksen parhaaksi katsomansa yhteistyökumppanin kanssa. Tämän lisäksi Summarum Media Oy lähettää sinulle tietoa sellaisista yrityksistä, jotka voisivat myöntää sinulle lainaa antamiesi tietojen ja muiden sinusta kerättyjen tietojen perusteella.

Lainan tarjoaa yhteistyökumppani ja mahdollinen lainaa koskeva sopimus tehdään aina Lainanhakijan ja yhteistyökumppanin välille. Summarum Media Oy ei missään tapauksessa ole lainaa koskevan sopimuksen osapuoli, eikä siten miltään osin vastuussa lainasta, lainaa koskevan sopimuksen sisällöstä tai siitä koituvista velvoitteista tai vastuista.

Näitä Yleisiä Palveluehtoja (”Ehdot”) sovelletaan Palvelun käyttäjään (”Käyttäjä” tai ”sinä”) silloin, kun Käyttäjä käyttää Palvelua.

 

2 Suostumus

Luotonhakija suostuu siihen, että luottohakemus voidaan lähettää Internetin kautta luotonvälittäjille. Luotonhakija suostuu siihen, että Oy Salus Group Ab ja Eone Oy tai Summarum Media Oy voivat olla luotonhakijaan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse koskien lainatarjouksia.

Luotonhakija hyväksyy sen, että Oy Salus Group Ab tai Eone Oy ja luoton myöntävä pankki tai rahoituslaitos tarkistavat luotonhakijan luottotiedot ja että luotonhakijan ilmoittamat työnantajatiedot voidaan tarkistaa ilmoitetulta työnantajalta sekä suorittaa puhelinnumerotarkistus.

Luotonhakija on ymmärtänyt, että Summarum Media Oy tai Oy Salus Group Ab tai Eone Oy eivät tee itse luottopäätöstä luotonhakijan hakeman luoton osalta. Luotonhakija valtuuttaa Summarum Media Oy:n ja Oy Salus Group Ab: ja Eone Oy:n saamaan tiedot tarvittaessa pankin/luotonmyöntäjän tekemästä luottopäätöksestä sekä vastaanottamaan luottopäätöstä täydentäviä tietoja luotonmyöntäjiltä.

 

3 Palvelu ja Palvelun käyttö

Palvelua voivat käyttää vain täysi-ikäset ja täysivaltaiset henkilöt.

Summarum Media Oy:n Palvelun Käyttäjille palvelumme on maksutonta.

Summarum Media Oy toimittaa Palvelun sellaisena kuin se on, eikä anna takuuta siitä, että Palvelu on käytössä keskeytyksettä tai virheittä. Summarum Media Oy pidättää oikeuden muuttaa Palvelua tai sen toiminnallisuuksia sekä tilapäisesti sulkea Palvelu tai keskeyttää pääsy siihen ilman erillistä ilmoitusta.

 

4 Summarum Media Oy:n vastuun rajoitukset

Summarum Media Oy ei ota mitään vastuuta Palvelun toimivuudesta, yhteistyökumppanien mahdollisesti tekemistä tarjouksista, tuotteista, tuotteita koskevan sopimuksen syntymisestä tai Palvelun käytön johdosta syntyvästä järjestelystä muutoin.

Summarum Media ei vastaa vahingoista, jotka johtuvat suomalaisesta tai ulkomaalaisesta lainsäädännöstä, viranomaisten toiminnasta, sodasta, lakosta, työsulusta tai muusta vastaavasta tapahtumasta, jota Summarum Media Oy ei kohtuudella voi hallita. Tämä koskee myös tilannetta, jossa Summarum Media Oy edellä mainitun toiminnan kohteena.

Summarum Media Oy ei vastaa mistään välillisestä tai epäsuorasta vahingosta, ellei vahinko ole aiheutunut Summarum Media Oy:n tahallisesta tai törkeän huolimattomasta teosta. Summarum Media Oy ei ole vastuussa missään tapauksessa vahingosta, joka on syntynyt muusta kuin Summarum Media Oy:sta johtuvasta syystä.

Hakiessasi lainaa on tärkeää, että tarkistat omien tulojesi tarkan määrän sekä tärkeimmät elinkustannuksesi, jotta voit laskea itsellesi sopivan kokoisen kuukausittaisen maksuerän hakemallesi luoton määrälle. Tähän voit käyttää esimerkiksi Kuluttajaviraston sivuilla annettuja ohjeita omien elinkustannusten arviointiin (www.kuluttajavirasto.fi).

 

5 Yhteyshenkilö

Mikäli sinulla on kysyttävää näistä Ehdoista, voit olla yhteydessä yhteyshenkilöömme:

asiakaspalvelu@etulainaa.fi

 

 

Summarum Media Oy TIETOSUOJASELOSTE

Etulainaa.fi -palvelun käyttäjät
Summarum Media Oy:n asiakas- ja markkinointirekisteri

Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kuvata niitä periaatteita, joiden mukaan keräämme ja käsittelemme henkilötietoja Etulainaa.fi -palvelun käyttäjiistä rahoituksen ja lainojen hakuun liittyen.

Toimimme yhteistyössä Salus Group Oy:n ja Eone Oy:n kanssa ja markkinoimme Salus Group Oy:n ja Eone Oy:n luvanvaraista lainanvälityspalvelua. Etulainaa.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Salus Group Oy:n ja Eone Oy:n luvalla.

Henkilötietoa on esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite ja valokuva sekä muu sellainen tieto, joka liittyy tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön.

Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen ja sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti, joten pyydämme sinua tutustumaan tähän tietosuojaselosteeseen huolellisesti.

 

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjä suhteessa tässä tietosuojaselosteessa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn on (jäljempänä myös “Summarum Media” tai “me”):

Summarum Media Oy
Y-tunnus: 2823017-4
Säästöpankinranta 10 D
00530 Helsinki
Sposti: info@summarum.fi
https://www.summarumrahoitus.fi

Rekisterinpitäjiä ovat myös yhteistyökumppanimme Salus Group ja Eone, joille välitämme verkkosivuston kautta tehtyjä yhteydenottoja ja lainahakemuksia. He käsittelevät henkilötietoja omien tietosuojaselosteidensa mukaisesti, joten tutustu tarvittaessa myös niihin.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai pyyntöjä, voit ottaa meihin yhteyttä yllä olevia yhteystietoja käyttäen.

 

Tietosuojavastaava

Summarum Medialla on tietosuojavastaava, jonka tavoittaa edellä mainittuja yhteystietoja käyttämällä.

 

Mihin tarkoitukseen keräämme henkilötietoja ja millä perustein?

Keräämme, säilytämme ja käsittelemme Etulainaa.fi -verkkosivuston käyttäjiä koskevia henkilötietoja ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Varmistamme myös, että meillä on aina vähintään yksi lainmukainen käsittelyperuste olemassa. Pääasiallisia käyttötarkoituksia ja käsittelyperusteita ovat:

 

Etulainaa.fi -palvelun tarjoaminen ja lainahakemusten välittäminen yhteistyökumppaneillemme
  • Keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme tarjota sinulle Etulainaa.fi -palvelua ja sinä voit käyttää sitä.
  • Palvelun tarjoamiseksi käsittelemme henkilötietoja erityisesti siksi, että voimme ohjata sivustomme kautta tehtyjä lainahakemuksia ja yhteydenottopyyntöjä yhteistyökumppaneinamme oleville lainanvälittäjile (Salus Group Oy ja Eone Oy), jotka välittävät lainahakemuksia rahoituslaitoksille ja lainanantajille. Tämä pitää myös sisällään sen, että toimitamme yhteistyökumppaneillemme lainahakemuksen arvioimiseksi tarpeellisia tietoja. Saatamme myös muutoin olla sinuun yhteydessä palvelumme käyttöön liittyen, esimerkiksi tietojen antamiseksi lainoja myöntävistä luotto- ja rahoituslaitoksista.
  • Sekä lainanvälittäjät että rahoituslaitokset ja lainanantajat ovat myös rekisterinpitäjiä suhteessa omiin henkilötietoihinsa, joten tutustu tarvittaessa myös heidän tietosuojaselosteisiin.
  • Mikäli et hyväksy tässä kuvattua henkilötietojen käsittelyä, emme valitettavasti pysty tarjoamaan sinulle palveluamme.

Näiden osalta lainmukainen henkilötietojen käsittelyperuste on erityisesti Etulainaa.fi -palvelun käyttöä koskeva sopimus Summarum Media Oy:n ja Etulainaa.fi -palvelun käyttäjän välillä sekä tällaista sopimusta koskevat valmistelevat toimet ja lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen.

 

Markkinointi ja viestintä
  • Saatamme käsitellä henkilötietoja myös asiakasviestintään ja ilmoitusten tekemiseksi käyttäjille palveluamme koskien.
  • Käsittelemme henkilötietoja myös, jotta me itse voimme markkinoida sinulle palveluamme ja jotta lainahakemuksesi saaneet lainanvälittäjät tai rahoituslaitokset voivat markkinoida sinulle omia palvelujaan.
  • Sovellettavan lain sitä vaatiessa pyydämme etukäteisen suostumuksesi suoramarkkinoinnille. Vaikka suoramarkkinointi ei edellyttäisi suostumusta, voit aina kuitenkin kieltää sinuun kohdistuvan suoramarkkinoinnin.
  • Käsittelemme ja keräämme henkilötietoja myös esimerkiksi hakukonemainonnan ja sosiaalisen median mainonnan toteuttamiseksi ja markkinoinnin viestien, sisältöjen tai tarjousten personoimiseksi käyttäjän kiinnostuksen kohteiden, profiilin tai muiden muodostettujen käyttäjäsegmenttien perusteella.
  • Saatamme käyttää markkinoinnissa palveluntarjoajia (esim. Google, Facebook, Adform), joilla on rajattu pääsy henkilötietoihisi. Yhteistyökumppanimme, joille olemme luovuttaneet lainahakemuksesi tiedot sekä lainoja myöntävät rahoituslaitokset saattavat myös käyttää hakemuksesi yhteydessä annettuja tietoja omien palveluidensa markkinointiin.

Näiden osalta lainmukainen henkilötietojen käsittelyperuste on erityisesti oikeutettu etumme ja mahdollisesti myös henkilön antama suostumus.  

 

Palvelumme käytön analysointi ja palvelun kehittäminen
  • Pyrimme jatkuvasti kehittämään palveluamme. Tämä edellyttää palveluidemme käytön analysointia ja seuraamista. Saatamme myös tehdä ja toteuttaa kyselyjä käyttäjiemme keskuudessa.
  • Käsittelemme tietoa myös palvelun laadun parantamiseksi, teknisten vikojen selvittämiseksi ja korjaamiseksi sekä tietoturvan varmistamiseksi.
  • Saatamme käyttää kolmansien osapuolten palveluja ja siten luovuttaa tietoja näille palvelun käytön analysoimisessa ja seuraamisessa (esim. Google Analytics ja Mouseflow).

Tämän osalta lainmukainen henkilötietojen käsittelyperuste on erityisesti oikeutettu etumme.  

 

Oikeudellisten velvoitteiden täyttäminen ja muut juridiset perusteet
  • Saatamme käsitellä henkilötietoja myös oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi, oikeudellisiin vaateisiin vastaamiseksi tai sellaisten laatimiseksi, petosten estämiseksi ja selvittämiseksi taikka tuomioistuimen tai viranomaisen sitä edellyttäessä.
  • Tämä pitää sisällään mm. henkilötietojen käsittelyn rahanpesun estämiseksi (ns. “tunne asiakkaasi” lainsäädäntö ja PEP-kyselyt).
  • Henkilötietojen käsittelyä ja säilyttämistä ohjaa myös mm. kirjanpitolaki ja lainanvälitystä ja -myöntämistä koskeva lainsäädäntö.

Näiden osalta lainmukainen henkilötietojen käsittelyperuste on erityisesti lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen.

 

Muu suostumuksesi perusteella tapahtuva käsittely
  • Saatamme käsitellä henkilötietoja myös muihin sellaisiin tarkoituksiin, joihin olet antanut etukäteisen suostumuksesi.

Tämän osalta lainmukainen käsittelyperuste on suostumus.

 

Toteutammeko automaattista päätöksentekoa tietojesi perusteella?

Emme itse tee antamiesi tietojen perusteella sellaisia automaattisia päätöksiä, joilla olisi sinuun kohdistuvia oikeusvaikutuksia tai jotka muuten vaikuttaisivat sinuun merkittävästi.

Saatamme toteuttaa automaattista päätöksentekoa markkinoinnin toteuttamisen yhteydessä (esimerkiksi ns. “remarketing” Googlen hakukoneessa ja sosiaalisissa medioissa sekä profilointi), mutta emme katso sen olevan sellaista, jolla olisi sinuun kohdistuvia oikeusvaikutuksia tai muuta merkittävää vaikutusta. Pyrimme varmistamaan tämän toiminnallamme.

Yhteistyökumppanimme tai lainahakemuksesi saavat rahoituslaitokset saattavat tehdä automaattista päätöksentekoa lainahakemuksesi käsittelyn yhteydessä, joten käänny tarvittaessa heidän puoleen lisätietojen saamiseksi tästä.

 

Mitä henkilötietoja keräämme ja käsittelemme?

Käsittelemme ja keräämme palvelumme käyttäjiä koskevia henkilötietoja tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten.

 

Seuraavat käyttäjän antamat tiedot tallennetaan Summarum Media Oy:n rekisteriin ja välitetään Salus Group Oy ja Eone Oy:lle:
  • etu- ja sukunimi
  • puhelinnumero
  • sähköposti
  • ikä
  • tulotiedot
  • haetun lainan tiedot
  • rekisteriin liittymisen ajankohta
  • suoramarkkinoinnin luvat ja kiellot
  • hakemuksen laatu
  • hakemuksen tila

Näitä tietoja säilytetään kunnes asiakas peruu suostumuksensa tietojen säilyttämiselle.

 

Seuraavat tiedot ainoastaan välitetään eteenpäin Eone Oy:lla lainojen välittämistä varten:
  • henkilötunnus
  • osoitetiedot
  • samassa taloudessa asuvien henkilöiden lukumäärä
  • alle 18-vuotiaiden lasten lukumäärä
  • samassa taloudessa asuvan avio- tai avopuolison etu- ja sukunimi sekä henkilötunnus, mikäli tämä on ollut lainan rinnakkaishakijana
  • tiedot työssäkäynnistä ja työsuhteen kestosta sekä laadusta
  • koulutus
  • asumismuoto
  • varallisuustiedot
  • tiedot muista lainoista
  • luottotiedot
  • tiedot rekisterinpitäjän palvelun kautta haettujen lainojen myöntämisestä
  • pankkitilitiedot lainan myöntämistä varten

Näitä tietoja ei tallenneta Summarum Media Oy:n rekisteriin.

 

Seuraavat tiedot tallennetaan automaattisesti Summarum Media Oy:n rekisteriin:
  • sijainti (IP-osoitteen perusteella)
  • liittymistapa
  • tieto sähköpostin avaamisesta
  • tieto sähköpostin linkkien klikkaamisesta
  • rekisteröidyn selaimen rekisterinpitäjän palvelimelle lähettämät tekniset tiedot (IP-osoite, selain, selainversio)
  • rekisteröidyn selaimelle lähetettyihin evästeisiin liittyvät tiedot

Lisäksi tallennamme asiakkuuteen ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyvät tiedot kuten reklamaatiot, palautteet sekä muut asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen liittyvän yhteydenpidon, viestinnän ja toimenpiteet, rekisteröityyn kohdistetut markkinointitoimenpiteet sekä sähköisten palveluiden ja sisältöjen hyödyntämistä koskevat tiedot.

 

Mistä lähteistä henkilötiedot ovat peräisin?

Saamme henkilötietoja pääasiassa henkilöltä itseltään palvelumme käytön ja lainahakemusten tekemisen yhteydessä. Keräämme tietoa myös verkkosivustomme käyttöön liittyen mm. Google Analytics -palvelulla ja mahdollisesti muiden vastaavien analytiikkapalvelujen avulla. Käytämme myös seurantakoodeja ja mainosjärjestelmiä sisältöjen ja mainonnan kohdistamiseksi, joten saatamme saada näistä palveluista tietoa myös markkinoinnin tehokkuuteen liittyen. Tietoja voidaan myös saada käyttäjän osallistuessa markkinointikampanjoihin.

Yhteistyökumppaneiltamme saatamme saada suostumuksellasi tiedon siitä, onko lainahakemus hyväksytty, sekä tiedon asiakkaan hakemuksen laadusta.

Henkilötietoja voidaan kerätä ja päivittää myös Summarum Median muista henkilörekistereistä ja muilta yhteistyökumppaneilta tai julkisista lähteistä. Saatamme esimerkiksi tarkistaa muista Summarum Media Oy:n rekistereiltä hakemuksesi tilan muille lainanvälittäjille, jos olet aiemmin tehnyt lainahakemuksen muissa Summarum Media Oy:n palveluissa.

 

Ketkä käsittelevät henkilötietoja ja luovutetaanko tietoja muille?

Henkilötietoja käsittelee palveluksessamme oleva henkilöstö tämän tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin työtehtäviä suorittaessaan.

Tietoja luovutetaan tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin myös sopimuskumppaneillemme lainanvälityspalvelujen toteuttamiseksi ja lainahakemusten käsittelemiseksi.

Saatamme luovuttaa henkilötietoja myös alihankkijoillemme ja palveluntarjoajillemme, joille olemme joltain osin ulkoistaneet henkilötietojen tallentamista tai käsittelyä (esim. hosting; tietojen pilvitallennus; sähköpostimarkkinoinnin ja asiakasviestinnän toteuttamisen palvelut; sosiaalisten medioiden sovellukset; kolmansien osapuolten mainosverkostot). Tällaiset palveluntarjoajat toimivat sopimussuhteessa meihin, eikä heillä yleensä ole oikeutta käyttää tietoja muihin tarkoituksiin kuin meidän hyväksi.

Muutoin saatamme luovuttaa tietoja myös lain, tuomioistuimen tai toimivaltaisen viranomaisen sitä edellyttäessä, oikeudelliseen vaateeseen vastaamiseksi tai sellaisen valmistelemiseksi taikka mikäli henkilö on antanut suostumuksensa tietojen luovuttamiseen. Saatamme myös luovuttaa tietoja, mikäli olisimme osallisena yritys- tai liiketoimintakaupassa tai muussa liiketoiminta- tai yritysjärjestelyssä.

 

Siirretäänkö henkilötietoja EU:n ulkopuolelle?

Pyrimme pääsääntöisesti käsittelemään ja luovuttamaan tietoja vain EU:n sisäpuolella. Joissain tilanteissa, kuten tietojen pilvitallennus (esim. Google Cloud) tai markkinoinnin ja analytiikan palveluntarjoajat (esim. Facebook ja Google Analytics), tietoja saatetaan kuitenkin siirtää EU:n ulkopuolelle. Mikäli siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle, varmistamme että henkilötietojen siirto EU:n ulkopuolelle tapahtuu tietosuojalainsäädännön edellyttämiä riittäviä suojakeinoja käyttäen. Ensisijaisia vaihtoehtoja ovat (1) siirto EU:n komission hyväksymän riittävän tietosuojan maahan, (2) tietojen siirto EU-US Privacy Shield -sertifioituun yritykseen (Yhdysvalloissa sijaitsevat siirronsaajat), tai (3) EU:n mallilausekkeiden käyttäminen.

 

Kauanko henkilötietoja säilytetään?

Emme säilytä henkilötietoja pidempään kuin on tarpeellista niiden käyttötarkoitukselle tai kuin sopimus tai laki vaatii. Henkilötiedot voidaan myös poistaa siinä tilanteessa, kun henkilö peruuttaa suostumuksensa tai pyytää tietojensa poistoa (eikä meillä ole muuta lainmukaista käsittelyperustetta). Tiedon säilytysaikoja voi ohjata myös lainsäädäntö (esim. kirjanpitolaki) sekä oikeudellisten vaateiden esittämiseen liittyvien määräaikojen kuluminen (esim. kanneajat).

 

Miten henkilötietoja säilytetään ja suojataan?

Henkilötietoja säilytetään lähes yksinomaan sähköisessä muodossa ja tiedot on suojattu alan yleisten standardien mukaisesti. Sähköisesti käsiteltävät rekisterin sisältämät tiedot on suojattu palomuurein, salasanoin ja tarvittavin muin asianmukaisin keinoin. Manuaalisesti ylläpidettävät aineistot sijaitsevat suojatuissa ja lukituissa tiloissa. Pääsy henkilötietoihin on rajattu käyttöoikeuksin. Käsittelemme tietoja luottamuksellisina emmekä käytä tai luovuta tietoja muutoin kuin mitä tässä tietosuojaselosteessa on kuvattu.

 

Tietojen antamisen pakollisuus ja antamatta jättämisen seuraukset?

Emme pystyisi tarjoamaan palveluamme ilman henkilötietoja, joten tarvitsemme henkilötietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen liittyen. Mikäli et halua antaa henkilötietojasi, emme valitettavasti pysty tarjoamaan palveluita sinulle. Sovellettavasta lainsäädännöstä johtuen me saatamme olemaan myös velvollisia tiettyjen tietojen keräämiseen lainahakemusten tekemisen yhteydessä.

 

Millaisia oikeuksia ja vaikutusmahdollisuuksia sinulla on?

Suostumuksen peruuttaminen

Mikäli käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksen ilmoittamalla siitä meille, esimerkiksi ottamalla yhteyttä edellä mainittuja yhteystietoja käyttämällä.

Pääsy tietoihin ja tarkastuspyyntöjen esittäminen

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja sekä saada tietää mitä sinua koskevia henkilötietoja käsittelemme. Lisäksi sinulla on oikeus saada täydentäviä tietoja henkilötietojesi käsittelyn perusteista.

Oikeus saada virheet korjatuksi

Sinulla on oikeus pyytää, että korjaamme sinua koskevat virheelliset tai vanhentuneet taikka muuten puutteelliset henkilötiedot.

Oikeus kieltää suoramarkkinointi

Vaikka emme käsittelisi henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin suostumuksen perusteella, voit milloin tahansa kieltää henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointitarkoituksia varten esimerkiksi ottamalla yhteyttä edellä mainittuja yhteystietoja käyttämällä.

Oikeus vastustaa käsittelyä

Mikäli käsittelemme henkilötietojasi yleisen edun taikka oikeutetun etumme perusteella, sinulla on oikeus vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä siltä osin, kuin käsittelylle ei ole olemassa sellaista huomattavaa syytä, joka syrjäyttäisi sinun oikeutesi taikka käsittely ei ole tarpeen oikeudellisen vaateen hoitamiseksi. Huomaathan, että tässä tilanteessa emme todennäköisesti pysty palvelemaan enää sinua.

Oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä.

Oikeus saada tiedot siirretyksi

Mikäli olemme käsitelleet tietojasi suostumuksesi perusteella tai sopimuksen täyttämiseksi, sinulla on oikeus saada meille sähköisesti toimittamasi tiedot yleisesti käytetyssä muodossa, jotta tiedot voitaisiin siirtää toiselle palveluntarjoajalle.

 

Miten voit toteuttaa oikeutesi?

Voit toteuttaa edellä kuvatut oikeutesi ottamalla meihin yhteyttä edellä mainittuja yhteystietoja käyttäen. Meidän tulee samalla käyttää kohtuulliset keinot henkilöllisyytesi varmistamiseksi. Mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittely ei ole lainmukaista, voit myös tehdä valituksen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle (Tietosuojavaltuutetun toimisto, Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki, sähköposti: tietosuoja(at)om.fi, www.tietosuoja.fi).

 

Voidaanko tätä tietosuojaselostetta päivittää?

Saatamme tehdä päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen toimintamme taikka tietosuojaperiaatteidemme muuttuessa. Päivitykset voivat tulla ajankohtaisiksi myös lainsäädännön muuttuessa. Muutokset tulevat voimaan, kun olemme julkaisseet päivitetyn tietosuojaselosteen. Pyydämmekin sinua siitä syystä tutustumaan tämän tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisin väliajoin.

 

Evästeet Etulainaa.fi -verkkosivustolla

Verkkosivustomme käyttää evästeitä. Käytämme evästeitä muun muassa palveluidemme toimittamiseksi, sivustomme käytön analysoimiseksi, sisältöjen ja mainonnan tuottamiseksi ja kohdentamiseksi sekä palveluidemme ja verkkosivustomme kehittämiseksi.

Evästeet ovat lyhyitä tekstitiedostoja, jotka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän päätelaitteelle tai tietokoneelle verkkosivustolla vierailtaessa. Kun käyt sivustollamme uudestaan, evästeet tunnistetaan lähettämällä ne takaisin verkkosivuillemme tai jollekin toiselle käyttämällemme palveluntarjoajalle. Evästeiden avulla voimme esimerkiksi tunnistaa käyttäjän päätelaitteen kun tämä palaa verkkosivustolle ja mukauttaa sisältöjä taikka mainontaa, analysoida sivuston käyttöä, muistaa kiinnostuksesi kohteet ja tekemäsi valinnat sekä muutoinkin parantaa verkkosivustoamme koskevaa käyttökokemusta.

Evästeisiin sisältyy yleensä tietoja, joista ei ole mahdollista tunnistaa tiettyä henkilöä tai verkkosivuston käyttäjää. Jos olet kuitenkin rekisteröitynyt verkkosivuston käyttäjä ja markkinoinnin automaation ohjelmisto tunnistaa sinut käyttäjänä taikka meillä on muuten sinua koskevia henkilötietoja, evästeiden avulla kerätty tieto saattaa olla mahdollista yhdistää tällaisiin tietoihin.

 

Evästeiden hallinta

Evästeitä hallitaan verkkoselaimen asetuksissa ja suuri osa verkkoselaimista sallii evästeet asetuksissaan. Verkkoselaimen asetuksissa voit kieltää evästeiden käytön taikka tyhjentää tai poistaa evästeet selaimesta aika ajoin. Tyhjentämällä evästeet aika ajoin vaikutat tunnisteeseen, jonka mukaan laitteesi käytöstä muodostuu profiili. Evästeasetuksia voi muuttaa yleensä selaimen Asetukset-valikossa taikka muokkaamalla selainasetukset ns. “yksityinen selaus” -tilaan, jolloin selain ei lainkaan tallenna evästeitä verkkosivuilla vierailtaessa. Huomaa kuitenkin, että evästeasetusten muuttaminen saattaa vaikuttaa verkkosivuston toimivuuteen tai rajoittaaa sitä, oli kyse meidän tai jonkun muun verkkosivustosta.

Saatamme myös luovuttaa evästeiden keräämiä tietoja kolmansille osapuolille tässä evästekäytännössä ja tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten.

 

Kolmansien osapuolten evästeet verkkosivuillamme

Käytämme sivustolla kolmansien osapuolten evästeitä erityisesti sivustomme käytön analysoimiseksi, seuraamiseksi ja kehittämiseksi sekä mainonnan, markkinoinnin ja sisältöjen kohdentamiseksi ja näyttämiseksi meidän tai kolmansien osapuolten palveluissa.

Keskeisiä verkkosivustomme käyttöön liittyviä kolmansia osapuolia, jotka saattavat tallentaa evästeitä päätelaitteellesi voivat olla muun muassa Google Analytics, Google Ads, Adform, Facebook ja Mouseflow sekä muut vastaavat palveluntarjoajat tai mainosverkostot. Google Ads -mainonnan kohdentamista voit hallita täältä. Osa kyseisistä palveluntarjoajista saattaa tallentaa tietoa tai sijaita EU:n ulkopuolella. Lisätietoja näiden palveluntarjoajien eväste- ja tietosuojakäytännöistä on saatavilla kyseisten palveluiden tietosuojaselosteista. Emme vastaa näiden palveluiden eväste- ja muiden tietojen käsittelystä.